Huiswerkbegeleiding

 

Wat is huiswerkbegeleiding?

Voor veel leerlingen gaat het leren en studeren niet vanzelf. Ze hebben moeite met plannen, behoefte aan structuur of willen zelfstandiger leren werken.  

 

Bij Remedial Teaching Nieuwleusen worden leerlingen van het voortgezet onderwijs, eventueel groep 8, begeleid bij het maken van planningen, het maken van het huiswerk en het planmatig leren van proefwerken.  

 

Huiswerkbegeleiding onder verantwoordelijkheid van een remedial teacher heeft een bijzonder voordeel. Niet alleen wordt erop toegezien dat het huiswerk wordt gemaakt en geleerd, maar ook kan de oorzaak van leerproblemen worden aangepakt. Onder verantwoordelijkheid van de remedial teacher wordt er samen met de leerling eerst gekeken waarom het leren moeilijk is. Daarna wordt er net zo lang gezocht tot er een manier gevonden is die het leren voor deze leerling vergemakkelijkt. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld leren via Mind mappen. Op huiswerkbegeleiding besteden leerlingen vooral aandacht aan de vakken waarmee ze moeite hebben, maar als er tijd genoeg is kan ook aan andere vakken aandacht worden besteed. Met elke leerling, samen met zijn/haar ouders, worden hierover individuele afspraken gemaakt.

 

Wanneer uw kind een dyslexieverklaring heeft en vaardiger wil worden met het werken in Sprint (Plus) of Kurzweil  kan hij of zij ook terecht bij Remedial Teaching Nieuwleusen.

 

Voor huiswerkbegeleiding worden afspraken gemaakt voor minimaal 3 maanden. Zo kan uw kind op verschillende momenten in het jaar beginnen en ook stoppen.  

 

Zowel bij remedial teaching als huiswerkbegeleiding wordt ook aandacht besteed aan het zelfvertrouwen. Lekker in je vel zitten is een voorwaarde om te kunnen leren.